Moderan dnevni boravak

Pitanja možete pronaći u nastavku

Cijena svakog stropa je individualna. Ovisi o veličini prostorije, broju kutova, dizajnu prostorije , količini rasvjete i vrsti stropa. Ako želite imati idealno ravan, mat ili sjajan strop sa efektom ogledala, brzo i čisto postavljen, teško je naći adekvatnu alternativu ovom proizvodu. Cijena  je od 39,90 Eur / m2 

Svaki strop se pravi zasebno po dimenzijama prostorije u koju će biti postavljen. Po rubu prostorije postavlja se aluminijski profil koji se spušta po potrebi a najmanje 3 cm. Nikakvi nosači po cijeloj površini stropa nisu potrebni. Kod projektiranja folija se reducira 7-10%  te ako prostorija ima 60 m² folija će biti oko 50 m² .Prostorija se zagrijava na 50-60 ° C  te se strop pomoću posebnog alata ubacuje u alu profil. Više možete pogledati u videu.

Za postavljanje stropa nije potrebno pripremati podlogu. Stari stropovi i sve instalacije mogu ostati ispod novog stropa. Pukotine od rigipsa , neravni stropovi , drveni stropovi odmah postaju moderni i atraktivni.

Posebna prednost je što se ovi stropovi ne moraju bojati. Tokom vremena ne mijenjaju boju te su nakon 10 i više godina isti kao i prvi dan. Ali ako želite promijeniti boju stropa, postojeći se mora ukloniti te postaviti novi u novoj boji. Konstrukcija se ne mijenja pa je brzina postavljanja a tako i cijena puno niža.

Može se spustiti na bilo koju visinu po zahtjevu tako da stari stanovi ili uredi kojima je visina prostora predstavljala veći trošak kod grijanja ili hlađenja sada mogu imati značajne uštede jer ovakva vrsta stropa ima toplinski izolacijska svojstva.

Strop se postavlja brzo i čisto. Nema brušenja, gletanja, prljavštine, čišćenja. Stropovi dolaze u bojama koje vi izaberete te stoga ne morate nikada više bojati strop Namještaj se ne mora uklanjati što štedi dosta vremena.

Ne, boja se ne mijenja tokom vremena te je ista kao i prvi dan nakon niza godina. Dovoljno je obrisati običnim sredstvom za pranje stakla i krpom od mikro vlakana ako dođe do nekog zaprljanja.

Antistatički su i zbog toga odbijaju prašinu što je važno kod osoba sa alergijama. Vodootporni – nema opasnosti za plijesni ,gljivice te pogodni za postavljanje u podrumima,ostavama,kupatilima. Otporni na toplinu – postavljanje u saunama. Težina stropa je izuzetno mala,  250 g/m² tako da je izuzetno pogodna za statiku objekta. Izuzetno velika nosivost 170 kg/m² .  Toplinski izolator za uštedu energije . Za ostale informacije pošaljite upit.

Imate pitanja?
Pišite nam!

Ili nas pratite na

Zašto odabrati Defix stropove

Nema više bojanja

Vaš novi strop više nikada ne treba bojati , nakon niza godina izgledati će kao prvi dan

Brzo i čisto

Uštedjeli ste si rušenje starog stropa. Vaš novi stretch strop može se postaviti u jednom danu. To znači da ujutro idete na posao, a navečer se vraćate u svoju novu sobu.

Otporan na vlagu

Posebno su pogodni u prostorijama poput kuhinje ili kupaonice. Otporni na vlagu ili isparenja pri kuhanju nećete imati problema sa mrljama i plijesni.

Savršeno ravni

Jedino ova vrsta stropa može biti savršeno ravna i glatka. Spušteni stropovi u visokom sjaju optički povećavaju prostoriju, daju ekskluzivan izgled te više svjetlosti zbog efekta ogledala..